Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Ο Κυπριακός εφιάλτης νεκραναστήθηκε.

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου.
Κοντεύουν να κλείσουν δέκα χρόνια από το ιστορικό διάγγελμα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσου Παπαδόπουλου στις 7 Απριλίου 2004, όταν ζητούσε από τους Κύπριους πολίτες να καταψηφίσουν το προδοτικό Σχέδιο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν και το οποίο υποκινήθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Μεγάλη Βρετανία.

Αυτός ο μεγάλος ηγέτης αντιστάθηκε στις αφόρητες εξωτερικές πιέσεις που...
δέχτηκε από αυτές τις χώρες για την αποδοχή αυτού του Σχεδίου καθώς και από το εσωτερικό της Κύπρου, κυρίως από το σημερινό Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, αλλά και της Ελλάδος (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, οικογένεια Μητσοτάκη).

Κανείς δεν θα ξεχάσει τη λυσσαλέα τους προσπάθεια, κατατρομοκράτησης του Ελληνοκυπριακού λαού, πως δηλαδή το ΟΧΙ θα απομόνωνε διεθνώς την Κύπρο.

Ο Τάσσος Παπαδόπουλος σ΄ αυτό το μνημειώδες πατριωτικό διάγγελμα έθεσε στον Ελληνικό Κυπριακό λαό το διακύβευμα του Δημοψηφίσματος της 24ης Απριλίου 2004:
“…κατάρρευση του Ομόσπονδου κράτους θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σ΄ αυτό που όλοι θέλουμε να αποφύγουμε, στη διχοτόμηση μέσα από τη διεθνή αναγνώριση των δυο συνιστούντων κρατών….συνεκτιμώντας όλα τα δεδομένα με ψυχραιμία και αντικειμενικότητα αλλά και με πλήρη συναίσθηση της ιστορικότητας των στιγμών και του βάρους της ευθύνης που μου αναλογεί και που μου έχετε αναθέσει, λυπούμε ειλικρινά γιατί δεν μπορώ να αποδεχτώ και να υπογράψω το Σχέδιο Ανάν, όπως τελικά διαμορφώθηκε. Παρέλαβα κράτος, διεθνώς αναγνωρισμένο δε θα παραδώσω κοινότητα χωρίς δικαίωμα λόγου…”

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ήταν συντριπτικά υπέρ του ΟΧΙ (76%) και αποδείχτηκε πως οι Ελληνοκύπριοι έλαβαν σοβαρά υπ΄ όψη τους το περιεχόμενο του διαγγέλματος του Προέδρου Παπαδόπουλου και ταυτόχρονα καταδίκασαν τα εφιαλτικά σχέδια του Νίκου Αναστασιάδη καθώς και τους Εφιάλτες των Αθηνών.
Έτσι, μετά από λίγες ημέρες (1η Μαΐου 2004) επί προεδρίας Τ. Παπαδόπουλου η Κύπρος έγινε πλήρες μέλος της ΕΕ.

Ωστόσο μετά από 10 χρόνια, οι Εφιάλτες νεκραναστήθηκαν και σήμερα προωθούν την επιβολή, ακόμη πιο προδοτικού Σχεδίου Ανάν 2.
Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας υφαρπάζοντας με προεκλογικά ψεύδη την ψήφο των Ελληνοκυπρίων (μειονέκτημα του Έθνους μας η κοντή και ισχνή μνήμη) και συνεπικουρούμενος από τον έταιρο Εφιάλτη, Πρωθυπουργό της Ελλάδος, Αντώνη Σαμαρά, συμφωνούν επί της ουσίας στην ύπαρξη των δυο κοινοτήτων, των δυο συνιστώντων κρατών, της διχοτόμησης δλδ της Κύπρου και της καταργήσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αχτίδα ελπίδας στο μαύρο ορίζοντα, είναι ο υπερασπιστής των Επιταγών του Έθνους των Ελλήνων και θεματοφύλακας των παρακαταθηκών του Τ. Παπαδόπουλου, Πρόεδρος του κυπριακού κόμματος “Συμμαχία των Πολιτών”, Γιώργος Λιλλήκας, ο οποίος μέσω αποκλειστικής συνέντευξης που μου παραχώρησε για την καθημερινή εφημερίδα “Ελεύθερη Ώρα” και δημοσιεύθηκε το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014, ζήτησε την παραίτηση του Νίκου Αναστασιάδη και την προσφυγή του λαού στις κάλπες.

Πιο συγκεκριμένα:
«Δυστυχώς αυτό που διαπραγματεύεται ο πρόεδρος του κράτους, δεν είναι η συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά η κατάλυση της και η δημιουργία ενός νέου συνταγματικού εκτρώματος, που θα δημιουργηθεί από τα δύο συνιδρυτικά κράτη. Ο κ. Αναστασιάδης ζήτησε τη ψήφο των πολιτών δεσμευόμενος ότι θα αποσύρει όλες τις μονομερείς υποχωρήσεις και τις λεγόμενες συγκλίσεις Χριστόφια – Ταλάτ και δεύτερο, δεσμευόμενος ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί επαναφορά του σχεδίου Ανάν, ή οποιουδήποτε άλλου παρόμοιου σχεδίου. Με το κοινό ανακοινωθέν, το οποίο συμφώνησε ο κ. Αναστασιάδης, όχι μόνο δεν αποσύρει τις υποχωρήσεις και τις λεγόμενες συγκλίσεις Χριστόφια – Ταλάτ, αλλά προσθέτει νέες υποχωρήσεις πολύ χειρότερες από αυτές του κ. Χριστόφια. 

Όχι μόνο δεν προχωρά προς απόρριψη του σχεδίου Ανάν, αλλά με τη νομιμοποίηση του εγγράφου συγκλίσεων του Ειδικού Συμβούλου του Γ.Γ. του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ επαναφέρει ήδη μέσα στο κοινό ανακοινωθέν φρασεολογίες και διατυπώσεις του σχεδίου Ανάν. Γι΄ αυτό ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει υποχρέωση απέναντι στο λαό, να ζητήσει ανανέωση της λαϊκής εντολής, όχι με βάση τις προεκλογικές του και -όπως τελικά καταλήγουν- ψεύτικες δεσμεύσεις, αλλά με βάση τις πραγματικές σημερινές του θέσεις. 

Αυτό απαιτεί η δημοκρατία. 
Καλούμε τους πολίτες να αντιδράσουν και μαζί ενωμένοι να αναχαιτίσουμε το νέο Σχέδιο Ανάν. Καλούμε τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις που απέρριψαν το Σχέδιο Ανάν, σε συστράτευση. Να συστήσουμε ένα κοινό μέτωπο αντίστασης ικανό να ανατρέψει τους σχεδιασμούς του προέδρου, την καταστροφή της πατρίδας μας και να δώσει ελπίδα και προοπτική στον λαό».

Η επιβεβαίωση πως αυτό το προδοτικό μόρφωμα (Σχέδιο Ανάν 2), θα έχει μόνη ωφελημένη την Τουρκία, ήρθε με τις δηλώσεις του Τούρκου διπλωμάτη Κερίμ Ουράς, πρέσβη στην Αθήνα, λίγες ημέρες μετά διά μέσω της συνέντευξης που παραχώρησε στη συνεργάτιδα του πρακτορείου «Ανατολή» στην Αθήνα, Μπεριρέ Πακέρ.

Ο Τούρκος διπλωμάτης έκανε λόγο για τα μεγάλα οφέλη που θα έχει η Τουρκία από την επίλυση του Κυπριακού: «Κλειδί για την επίλυση του Κυπριακού είναι οι φυσικοί πόροι και το κλειδί για την υποψηφιότητα της Τουρκίας στην Ε.Ε. είναι η επίλυση του Κυπριακού».

Τι δεν καταλάβαμε;
Mέσα από αυτή τη δήλωση φανερώνεται ο πολυετής σχεδιασμός της Άγκυρας που θα μπει σε φάση υλοποίησης μόλις η Λευκωσία βάλει την υπογραφή της στο προδοτικό Σχέδιο Ανάν 2.

Δεν δίστασε επίσης, να προβλέψει ότι: «Από εκεί που η Κύπρος ήταν μια χώρα που μας φρέναρε θα γίνει ο Νο1 υποστηρικτής μας. Υπουργός Εξωτερικών θα είναι Ελληνοκύπριος και υπουργός Ε.Ε. θα είναι Τουρκοκύπριος. Όταν πίσω από την ταμπέλα της Κύπρου κάτσει ένας Τουρκοκύπριος θα υπερασπιστεί διαφορετικά την υποψηφιότητα της Τουρκίας και η χώρα που την μπλοκάρει θα γίνει μια χώρα που την υπερασπίζεται».

Σε άλλο σημείο ο Τούρκος πρέσβης, προφανώς με δόση ειρωνείας, είπε ότι οι Ελληνοκύπριοι που έχασαν τις περιουσίες τους στη Βόρεια Κύπρο θα αποζημιωθούν από την εξόρυξη του… φυσικού τους αερίου: «Σύμφωνα όμως, με το διεθνές δίκαιο το 80% των ιδιωτικών περιουσιών στην Βόρεια Κύπρο είναι περιουσίες Ελληνοκυπρίων, και η επίλυση αυτού του θέματος αποτελεί όρο. Και αυτό θα χρειαστεί πάρα πολλά χρήματα. Αυτό μπορεί να καταστεί δυνατό μόνο με την απόδοση μέρους από τα κέρδη που θα προέλθουν από τους φυσικούς πόρους, με τα οποία θα σχηματιστεί ένα ταμείο αποζημιώσεων. Με αυτό τον τρόπο η επίλυση αυτού του θέματος θα καταστεί δυνατή με αυτοχρηματοδότηση, χωρίς να αναλάβει κανείς ένα τέτοιο οικονομικό βάρος».

Και για την ιστορία, καλό θα ήταν να σημειώσουμε πως ο Κερίμ Ουράς δεν είναι τυχαίο πρόσωπο της τουρκικής διπλωματίας και βεβαίως μόνο τυχαία δεν είναι τα όσα αναφέρει σ΄ αυτήν την συνέντευξη!

Ο Κερίμ Ουράς λοιπόν, είναι ένας σκληροπυρηνικός Τούρκος διπλωμάτης, ο οποίος έχει αναπτύξει ήδη εξαιρετική δράση στην Θράκη μας, υποθάλποντας εξτρεμιστικούς κύκλους υπέρ της ανεξαρτησίας της Θράκης.
Ως είθισται δε, θεωρεί την μειονότητα τουρκική και γι΄ αυτό έχει άριστες σχέσεις με όλες τις παράνομες «τουρκικές» οργανώσεις της μειονότητας.

Επίσης, η δράση του έχει φτάσει μέχρι τα Δωδεκάνησα, όπου στα εγκαίνια των νέων γραφείων του συλλόγου «Αδελφοσύνη» στη Ρόδο, υπό το κράτος ανοχής της ανύπαρκτης Ελληνικής κυβέρνησης στα Εθνικά θέματα, ο Κερίμ Ουράς παραβρέθηκε και μάλιστα όλα τα έξοδα τα κάλυψε η τουρκική πρεσβεία.

Σ΄ αυτόν το σύλλογο υπό την αιγίδα του τούρκικου προξενείου Κομοτηνής, θα διδάσκουν την εκεί ανύπαρκτη μειονότητά τους, τούρκικα, φανατικοί Μουσουλμάνοι που κατά το παρελθόν διατέλεσαν πρόεδροι της παράνομης οργάνωσης «Ένωση Τούρκων δασκάλων Θράκης».

Να σημειωθεί ακόμη πως ο Κερίμ Ουράς, είναι ο ίδιος που όταν ήταν πρέσβης στο Ισραήλ, συνέβη το επεισόδιο του «Μαβί Μαρμαρά» και για το λόγο αυτό είχε εκδιωχθεί από εκεί.
Αλλά άλλο Ελλάδα και άλλο Ισραήλ!

Συνεπώς, κ. Σαμαρά και κ. Αναστασιάδη, θα συνηγορήσετε στην εφαρμογή του Σχεδίου Ανάν 2 στην Μεγαλόνησο, αποδεχόμενοι ως νόμιμη την κατοχή της Βόρειας Κύπρου από τους εισβολείς;

Θα διαγράψετε την ύπαρξη των αγνοουμένων αδελφών μας κατά την εισβολή;

Θα βάλετε από την πίσω πόρτα την Τουρκία στην ΕΕ;

Θα τους ανοίξετε την όρεξη για απαιτήσεις και διεκδικήσεις στη Θράκη μας και το Αιγαίο μας;




Παναγιώτης Αποστόλου
egerssi@otenet.gr 
















Bookmark and Share